Leveransen skjer ubetalt og uskattet fra Tyskland.
Facebook Instagram
Filtrer
Pincord

Innhold: 1.41 m² (85,10 kr / 1 m²)

119,99 kr
Kuni bred ledning – Antrasittsvart

Innhold: 1.48 m² (97,29 kr / 1 m²)

143,99 kr
Kuni bred ledning – Navy

Innhold: 1.46 m² (98,62 kr / 1 m²)

143,99 kr
Henni - Öko-Tex® Fine Cord

Innhold: 1.52 m² (94,73 kr / 1 m²)

143,99 kr
Shuki - Oeko-Tex® babykordel i ekstra bredde - Antracit

Innhold: 1.83 m² (65,57 kr / 1 m²)

120,00 kr
Fin kordfløyel Pia – kremhvit

Innhold: 1.38 m² (86,95 kr / 1 m²)

119,99 kr
Wael - Supermyk, fin kordfløyel - Oliven

Innhold: 1.4 m² (85,00 kr / 1 m²)

119,00 kr

Kordfløyelsstoffer i metermål

Kordfløyelsstoffer har alltid vært svært populære på grunn av sin robusthet, særlig når det gjelder arbeidsklær og barneklær. Mange av oss har fortsatt gode minner fra barndommen om det klassiske snekkerantrekket i svart kordfløyel. Men kordfløyel har også blitt svært populært igjen til vanlig herre- og damemote de siste årene.

Vi tilbyr ulike typer fin kordfløyel og bred kordfløyel, alt etter din individuelle smak. Hvis du fortsatt ikke finner det rette kordfløyelsstoffet for deg, kan du ta kontakt med oss, så skal vi gjøre vårt beste for å finne det perfekte stoffet for deg!


Viktige egenskaper og produksjon av kordfløyelsstoffer

Et vakkert kordfløyelsstoff er alltid lett å kjenne igjen på den ribbede strukturen. Disse ribbene oppstår når stoffet veves med den såkalte kordfløyelsveven. Antallet av disse langsgående ribbene bestemmer også navnet på det respektive kordfløyelsstoffet. Man skiller mellom bred kordfløyel, Manchester- og fin kordfløyel:

  • Bred kordfløyel: 10 til 25 ribber på en stoffbredde på 10 cm
  • Manchester: 25 til 40 ribber på en stoffbredde på 10 cm
  • Fin kordfløyel: Mer enn 40 ribber på en stoffbredde på 10 cm


Kordfløyelsstoffer er vanligvis laget av 100 % bomull og er pustende. I noen stoffer er det vevd inn en andel elastan for å gjøre stoffet litt mer elastisk og behagelig.

I tillegg til den langsgående stripestrukturen kjennetegnes kordfløyel også av en fløyelsaktig og myk overflate. Akkurat som på et vanlig fløyelsstoff kan du kjenne igjen retningen på stripene på kordfløyel ved å stryke hånden over stoffet. 

Stoffet egner seg spesielt godt til klær, siden det er lett å ta vare på, slitesterkt og holdbart. Avhengig av tykkelsen på stoffet egner kordfløyel seg både i kjølige og varme temperaturer, men generelt har stoffet en varmende karakter. 


Inspirasjon til ditt neste syprosjekt i kordfløyel i metermål

  • Klær som bukser, shorts, skjørt, kjoler, kjeledresser, kjeledresser, dongeribukser, vester eller jakker
  • Barne- og babyklær
  • Fritids- og arbeidsklær
  • Puter, overtrekk og pledd
  • Tilbehør som vesker, ryggsekker og hatter


Pleieanvisninger

Kordfløyel vaskes best på skånsom vask ved 30 °C. Heng stoffet løst opp til tørk og la det lufttørke. På grunn av den fløyelsaktige overflaten bør stoffet kun strykes på vrangsiden, og strykejernets temperatur bør stilles inn på «ikke varm» (stryking med 1 punkt).

I enkelte tilfeller er det imidlertid alltid viktig å følge pleieanvisningen for det aktuelle plagget eller stoffet, ettersom etterbehandling, ulike behandlingsmetoder eller blandingsgarn kan føre til ulike pleiekrav.